Etkinlikler
Diğer Aktiviteler
1. Gıda Güvenliği Kurulu olarak Mekke Helal Forum 2025’e katıldık.

Tarih: 25-27 Şubat 2025

İslam Ticaret ve Kalkınma Odası (ICCD) Genel Sekreteri Mr. Yousef Khalawi tarafından Mekke Helal Forum (MHF) 2025'in açılış konuşması yapıldı. ''Helal ile Sürdürülebilir Kalkınma'' temalı konferans programı bu açılış konuşması ile başlamıştır.

Ticaret Bakanı Sayın Dr. Majid Bin Abdullah Al-Qasabi'nin ev sahipliğinde 25-27 Şubat tarihleri arasında Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde düzenlenen Mekke Helal Forum (MHF) 2025, helal endüstrisinin geleceğini şekillendirmeyi amaçlayan önde gelen uluslararası bir etkinliktir. www.makkahhalalforum.com adresinde duyurulan forum, helal uygulamalar yoluyla sürdürülebilir kalkınmayı tartışmak üzere liderleri, girişimcileri ve uzmanları bir araya getirmiştir.

Etkinlik, helal gıda inovasyonu, tedarik zinciri yönetimi, dijital ekosistemler ve küresel pazar zorlukları gibi konuları kapsayan konferans oturumları, panel tartışmaları, açılış konuşmaları, uzmanlık eğitimleri, yuvarlak masa toplantıları ve yemek pişirme şovları dahil olmak üzere çok çeşitli bir içeriğe sahiptir.

Öne çıkan etkinlikler arasında; B2B toplantıları, bir sanayi şehri yatırım bölgesine ziyaret gezisi, Helal Ödülleri lansmanı, Koutoub Moustapha Sano ve Sayın Haikal Hassan gibi önemli konuşmacıların dini hükümler vb., sürdürülebilirlik ve ekonomik büyüme konularını ele aldığı konuşmalar yer almaktadır. Forum, küresel ticaretin kolaylaştırılması ve sektörün ilerlemesi için; işbirliğini teşvik etmekte, blockchain ve AI gibi teknolojik gelişmeleri sergilemekte ve helal ilkelerini sürdürülebilir kalkındırma hedefleriyle uyumlu hale getirerek buna zemin hazırlamaktadır.

Gıda Güvenliği Kurulu adına katıldığımız Mekke Helal Forumu'nun açılış töreni ve teşekkür yemeğinde, pladis Global'in katılımının takdir edildiğine tanıklık ettik. Plaket, Ticaret Bakanı Dr. Majid Abdullah tarafından pladis’ten Ali Masraie'ye takdim edilmiştir. Çift haneli büyümesiyle sektörün öncülerinden biri olan pladis, hükümet ve sektör tarafından pek çok açıdan önde gelen bir pazar lideri olarak görülmektedir.

2. Dünya Helal Zirvesine Katıldık

Tarih: 27-30 Kasım 2024

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) kuruluşu olan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’nün (SMIIC) koordinasyonu ve Ticaret Bakanlığı ile Helal Akreditasyon Kurumunun da destekleriyle gerçekleştirilen uluslararası en büyük Helal etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 10. kez düzenlenen Dünya Helal Zirvesi’nde, Yıldız Holding Helal Gıda Yönetim Sistemimiz ve Helal Gıda Uygunluğunu Sağlamada Tedarik Zincirinde Yaşanan Zorluklar ve Fırsatlar konulu sunum gerçekleştirme fırsatı bulduk.

Bu yıl çok sayıda ülkeden ilgili Bakanların açılışa katıldığı zirvede Ticaret Bakanımız Ömer Bolat Bey’de konuşma yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’de video mesaj ile görüşlerini paylaştı.

Zirve ile birlikte Helal fuarının da organize edildiği etkinlikte; finans, turizm, gıda, ilaç, eczacılık, kozmetik, tekstil ve tesettür moda başta olmak üzere birçok sektörde Helal ekonomisi ile ilgili paylaşımlar yapıldı.



3. Laboratuvarların Yetkinliği İçin Genel Gereklilikler Eğitimi

Tarih: 22-23 Ekim 2024
Yer: Yıldız Holding, Çamlıca
Eğitmen: Dr. Gülay Yıldırım
Katılımcılar: Numan Akkuş, Çağlar Kaya, fabrikalarımızın laboratuvar yöneticileri

Ürünlerimizin en üst düzeyde tüketici memnuniyetini sağlamak, kalitesini, gıda güvenliğini ve satışını gerçekleştirdiğimiz tüm ülkelerdeki yasal mevzuatları titizlikle yerine getirmek üzere her bir fabrikamızın laboratuvarlarında günde yüzlerce adet analiz yapmaktayız.

Tedarikçi seçiminden başlayarak hammadde girdi kabul, proses, son ürün, genel hijyen vb kontrol aşamalarında yapmış olduğumuz analizlerdeki yetkinliklerimizi daha da artırmak üzere laboratuvarlarda dikkat edilecek hususlar ve ISO 17025 laboratuvarların yeterliliği için genel şartlar standardının gereklilikleri konusunda laboratuvarlarımızdan sorumlu yöneticilerimizle birlikte eğitim aldık. İşimizi geliştirecek konuları hep birlikte istişare etme fırsatı bulduk.

Verdiği kıymetli bilgilerinden dolayı Dr. Gülay Yıldırım hocamıza çok teşekkür ederiz.



4. Gıda Etiği Seminerine Katıldık

Tarih: 3 Haziran 2024

Gıda etiği; sağlıklı beslenme (toplum sağlığını ve gelecek nesilleri koruma), hile yapmama, çevreyi koruma, açlıkla mücadele gibi amaçlarla, “gıda bilimi, teknolojisi ve bunların uygulamaları olan; tarımsal ürünlerin üretimi, gıdaların işlenmesi, dağıtımı, ticareti ve tüketimi aşamalarında doğru olan değerleri araştırmak ve bu değerlerin uygulanması” olarak tanımlanabilmektedir.

Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası TÜGİS ve Tarım ve Gıda Etiği Derneği TARGET işbirliğiyle İstanbul Sanayi Odası’nda gerçekleşen Gıda Etiği Seminerinde etik değerler gıda endüstrisi açısından değerlendirildi. Gıda Sektöründen ve Akademiden katılımcılarla birlikte yeni gıda teknolojileri etik perspektifinden ele alındı.

Gıda Güvenliği Kurulu Başkanlığı adına,
• Yıldız Holding Tüketici Hassasiyetleri Standartlarımız,
• Gıda Endüstrisinde Etik,
• Yıldız Holding Etik Çalışma Prensiplerimiz, konu başlıklarında sunum yaptık.



5. Uluslararası Helal Kongresi

Tarih: 17-19 Mayıs 2024
Katılımcılar: Numan Akkuş, Çağlar Kaya

Lokman Hekim Üniversitesi öncülüğünde ilk kez olmak üzere, "Helal Ürün ve Hizmetlerde İzlenebilirlik ve Helal Ekosistemde Güncel Gelişmeler" temasıyla, Uluslararası Helal Kongresi (IHC 2024), 17-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ankara Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nde düzenlendi.

Açılış Konuşmacıları aşağıdaki gibiydi:

Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı
İhsan Övüt, SMIIC Genel Sekreteri
Mahmut Sami Şahin, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı
Zafer Soylu, Helal Akreditasyon Kurumu Başkanı
Dr. Mehmet Altuğ, Lokman Hekim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı
Prof. Dr. Fatih Gültekin, Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanı

Açılış konuşmalarından sonra ilk 2 gün 3 ayrı salonda paralel oturumlar düzenlendi. Ağırlıklı olarak üniversite öğretim görevlileri tarafından yapılan sunumlarda dikkat çeken bazı panel konuları şunlardı:

• Gıdalardaki etil alkol durumu,
• Yapay et sektörünün Helal’lik açısından son durumu,
• Üniversitenin hızlı yöntemler ile DNA analizi yapma çalışmaları,
• İslami finans, kozmetik ve tıp endüstrisinde Helal,
• Helal turizm gibi çok değişik alanlarda Helal uygulamalarına ait sunumlar yapıldı.



6. 8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi

Tarih: 9-10 Mayıs 2024
Katılımcılar: Numan Akkuş, Çağlar Kaya

Ülkemizde 9-10 Mayıs 2024 tarihlerinde 8.’si düzenlenen Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresine, kamu kurumlarından, üniversitelerden ve sektörden birçok kurumdan uzmanlar katılım sağladı. Kongrede Türkiye ve dünyada gıda güvenliğinin bugünü ve geleceği hakkında oturumlar düzenlendi.

Açılış konferansında Gıda Tedarik Zincirinde Hileli Uygulamalar ve Kurumsal İş Kültürü’nden bahsedildi. Konferansa paralel oturumlar ile devam edildi.

Paralel oturumların tamamlanmasından sonra Kongre kapanışında “Nasıl Bir Gıda Güvenliği Mevzuatı?” isimli açık oturum düzenlendi.

Kongrede konuşulan konular ile ilgili daha detaylı bilgiye 8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresinde Öne Çıkanlar isimli makalemizden ulaşabilirsiniz.



7. Yıldız Holding Gıda Güvenliği Kurulu Olarak Mekke Helal Forumu 2024’e katıldık.

“Helal Endüstrisinde Yenilik ve İş Birliklerine Fırsat Oluşturan Büyük Bir Buluşma”

Tarih: 23-25 Ocak 2024

pladis ile Platin sponsoru olduğumuz Mekke Helal Forumu, dünya genelinde Helal etkinliklerinde yeni bir dönemi başlatan önemli bir organizasyona ev sahipliği yaparak, ilk defa 23-25 Ocak 2024 tarihleri arasında Mekke’de gerçekleşti. Dünyanın dört bir yanından katılımcılar ve konuşmacılar, etkinlikte bir araya geldi. Bu üç günlük etkinlikte, Suudi Arabistan'daki en nitelikli Helal ürün ve hizmetler sergilenirken, katılımcılara atölye çalışmaları ve panellerin yanı sıra çeşitli sektörlerde iş birlikleri için fırsatlar sunuldu.

Forum, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı HE Dr. Majid bin Abdullah Al Kassabi'nin himayesinde "Helal Endüstrisinde Yenilik" sloganıyla gerçekleştirildi. Etkinlik, Helal Hizmetler İslam Odası (ICHS) ile çeşitli ticaret odaları tarafından düzenlenirken, Suudi Standartları, Metroloji ve Kalite Organizasyonu ile Suudi Gıda ve İlaç Kurumu da stratejik ortaklık içinde yer aldı. Ev sahibi ülkenin yanı sıra Türkiye, Azerbaycan, Nijerya, Çad, Endonezya, Malezya, Tayland, Brezilya ve Mısır gibi ülkelerden gelen aktif katılım, etkinliğin küresel helal pazarının çeşitliliğini ve zenginliğini gözler önüne serdi.

Etkinlikte pladis standında, Ülker Biskrem, Godiva, McVitie’s gibi ürünlerimizle birlikte, Riyad ve Cidde’deki fabrikalarımızda üretilen diğer ürünlerimizden de ikramlarda bulunarak birçok ziyaretçiyi ağırlamaktan ve bilgilendirmekten büyük mutluluk duyduk.

Etkinliğe olan katkılarımız nedeniyle verilen teşekkür plaketini, pladis Suudi Arabistan Genel Müdürü Serkan Taşkın, Yıldız Holding Gıda Güvenliği Kurulu Direktörü Rohaizad Hassan ve pladis HSEQ MENA Bölge Lideri Ali Masraie, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı HE Dr. Majid bin Abdullah Al Kassabi'den teslim aldı.

Yıldız Holding Gıda Güvenliği Kurulu Olarak Mekke Helal Forumu 2024’e katıldık

We attended Makkah Halal Forum 2024 as Yildiz Holding Food Safety Board

8. Helal Belgelerinin Karşılıklı Tanınması Temalı Uluslararası Konferansa Katıldık
Tarih: 24 Ekim 2023

Helal Akreditasyon Kurumu ve İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) iş birliğinde yürütülen “OIC/SMIIC Helal Standartları Ekseninde Çok Taraflı/Karşılıklı Tanımaya Yönelik Farkındalığın Artırılması” (Raising Awareness for Multilateral/Mutual Recognition According to the OIC/SMIIC Halal Standards) başlıklı proje kapsamında İstanbul’da “Helal Belgelerinin Küresel Olarak Tanınması” temalı uluslararası bir konferans düzenlendi

Konferans, Helal belgelerinin İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) bağlı kuruluşu olan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) standartları temelinde akreditasyon mekanizmasına dayalı olarak çok taraflı tanınması için güvenilir bir sistem oluşturulmasına katkı sağlama amacındaydı.

Konferansa Helal Akreditasyon Kurumunun davetiyle ticari aktörler perspektifinden görüşlerimizi aktarmak üzere katıldık.

Konferanstaki sunumumuza buradan ulaşabilirsiniz.

Helal Belgelerinin Karşılıklı Tanınması Temalı Uluslararası Konferansa Katıldık

9. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde “Farklı Yönleriyle Helal Gıda” konulu Panele Katılım Sağladık.
Tarih: 17 Ekim 2023

Panelistler: Prof. Dr. Hasan Yetim (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi), Doçent Dr. Yusuf Erdem Gezgin (Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi), Erdem Başdemirci (Helal Akreditasyon Kurumu Daire Başkanı), Numan Akkuş (Yıldız Holding Gıda Güvenliği & Savunması Direktörü)

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından 'Farklı Yönleriyle Helal Gıda' konusunda düzenlenen panele panelist olarak katılım sağladık.

Panele katılan akademisyenlere ve öğrencilere yapmış olduğumuz sunumda; Yıldız Holding ve Gıda Güvenliği Kurulumuz hakkında kısa bilgi, Hammaddelerdeki Helal Riskleri, Helal Gıda Yönetim Sistemimiz ve Helal Sertifikası Alım Süreçlerimizden bahsettik. Etkinlik katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde “Farklı Yönleriyle Helal Gıda” konulu Panele Katılım Sağladık

10. 7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi
Tarih: 3-4 Kasım 2022
Katılımcılar: Numan Akkuş, Çağlar Kaya
Yer: İstanbul

Ülkemizde 7.’si düzenlenen Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresine, kamu kurumlarından, üniversitelerden, sektörden (Üretim, Temizlik, Laboratuvar, Belgelendirme, Pest Kontrol, Vejetaryen/Vegan vd.), sivil toplum kuruluşları gibi birçok kurumdan uzmanlar katılım sağladı.

Türkiye ve dünyada gıda güvenliğinin bugünü ve geleceği hakkında oturumlar düzenlenen kongrede, sektör uzmanları ve Yıldız Holding çatısı altındaki çalışma arkadaşlarımız ile bir araya gelebilmenin memnuniyeti yaşanırken önemli konularda da notlar alınarak gelecek için değerlendirmeler yapıldı.

Kongre sonunda düzenlenen “Gıda Güvenliği Mesajları: Tüketici İle İletişim Nasıl Olmalı?” açık oturumunda, günümüzde gıda ve gıda güvenliği konularında yaşanan bilgi kirliğinin nasıl önüne geçilebileceği ve tüketici ile hangi şekillerde iletişim kurulabileceği konuları tartışılarak kongre kapanışı yapılmış oldu. 7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi

11. İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’nü (SMIIC - Standards and Metrology Institute for Islamic Countries) Ziyaretimiz
Tarih: 5 Temmuz 2022
Katılımcılar:
SMIIC Adına: İhsan Övüt (Genel Sekreter), Yasin Zülfikaroğlu (Uzman)
Yıldız Holding Adına: Numan Akkuş, Çağlar Kaya

SMIIC, İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bağlı bir organizasyondur. İslam ülkeleri arasında ortak standartlar belirleyerek işbirliğinin ve ticaretin güçlenmesi amacıyla 2010 yılında kurulmuştur ve merkezi İstanbul’dadır. İslam İşbirliği Teşkilatı ise 57 üye ülkesi ile birlikte Avrupa Birliğinden sonra uluslararası en büyük 2. organizasyon olma özelliğine sahiptir.

İhsan Bey tarafından SMIIC’in kuruluşu, yapısı, çalışma şekilleri, ana görevleri, helal standartlarının ve akreditasyon birliğinin oluşturulması sürecinde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verildi.

İhsan Bey konuşmasının devamında SMIIC bünyesinde gıda dışında kozmetik, ilaç, tekstil, turizm gibi konuları da içerecek şekilde 17 farklı alanda teknik alt çalışma komitelerinin yer aldığını, şu ana kadar bu alt komitelerin toplamda 46 farklı standart yayınladığını (örneğin helal gıda prensipleri standardı, helal turizm standardı, helal ürünleri test eden laboratuvarların yeterliliğine yönelik genel kılavuz vb) ve gelecekte de helal gıdaya ait ilave standartların sayısının artacağını ifade etti.

İslam ülkelerinin her birinin ayrı ayrı helal standartları olması yerine tek bir helal standardını İslam ülkelerinin benimsemesinin önemli olduğu ve zaten bunun SMIIC’in kuruluş amaçlarından biri olduğu görüşüldü.

İhsan Bey’e vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ettik ve Yıldız Holding olarak ihtiyaç duyulması halinde komitelerin çalışmalarına katılmakta dahil olmak üzere elimizden gelecek her konuda ilgili kamu kuruluşlarımıza ve SMIIC’e destek olmaktan memnun olacağımızı ifade ettik.
İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü’nü (SMIIC - Standards and Metrology Institute for Islamic Countries) Ziyaretimiz

12. Helal Akreditasyon Kurumu’nun (HAK) Yıldız Holding Gıda Güvenliği Kurulu’muzu Ziyareti
Tarih: 21 Haziran 2022
Katılımcılar:
Yıldız Holding Adına: İbrahim Taşkın, Mehmet Köse, Cengiz Kallek, Rohaizad Hassan, Numan Akkuş, Fırat Oktay, Çağlar Kaya
HAK Adına: Zafer Soylu (Yönetim Kurulu Başkanı), Mustafa Süleyman Beşli (Genel Sekreter), Yasin Kocabıyık (Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı)

Ticaret Bakanlığı bünyesinde Türkiye ve yurt dışında yerleşik helal uygunluk değerlendirme kuruluşlarına helal akreditasyon hizmeti sunma amacıyla faaliyet gösteren Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) yetkilileri, Yıldız Holding Gıda Güvenliği Kurulumuzu ziyaret etti. Ziyarette HAK Başkanı Zafer Soylu ve beraberindeki heyet, helal belgelerinin güvenilirliğini ortaya koyan akreditasyon mekanizmasının önemiyle ilgili hususları paylaştı.

Yıldız Holding olarak her konuda olduğu gibi helal konusunda da elde ettiğimiz tecrübeyi kamu kurumlarıyla paylaşmaktan ve fikir alışverişinde bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. HAK Başkanı Zafer Soylu’ya ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda Güvenliği Kurulu Başkanı Av. İbrahim Taşkın sözlerine söyle devam etti: “Kuruluşumuzdan bugüne tüketicilerimizin hassasiyetlerini öncelik olarak kabul ediyor, işletmelerimizde global standartları hayata geçiriyoruz. Bugün Türkiye ve yurt dışında faaliyet gösteren fabrikalarımız ve Ar-Ge merkezlerimizde helal gıda konusunda tüketicilere karşı sorumluluğumuzu global ölçekte ve eksiksiz olarak yerine getiriyoruz. Yıldız Holding markalarını taşıyan ürünlerin günümüzde ‘Kalite ve Güven’ kelimeleriyle özdeşleşmiş olması ilk kuruluş yıllarından başlayıp günümüze kadar aralıksız süregelen bu anlayış ve hassasiyet ile mümkün olmuştur. Böylesine önemsediğimiz ve büyük sorumluluk duyduğumuz bu konuda, Helal Akreditasyon Kurumu’nun kıymetli Başkanı ve yetkilileriyle gerçekleştirdiğimiz buluşmamızı son derece önemli buluyorum.”
7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi

13. SFDA Suudi Arabistan - Helal Webinar
Tarih: 17 Ağustos 2021
Katılımcılar: Rohaizad Hassan, Numan Akkuş, Çağlar Kaya
Konuşmacı: Prof. Saad bin Turki Al Khathlan
Professor at the Faculty of Sharia Imam Muhammad bin Saud Islamic University Chairman of the Jurisprudence Committee at Saudi Halal Center

Suudi Arabistan'a ve diğer körfez ülkelerine yapılacak ihracatlarda, ilgili ülkenin kanun, regülasyon ve bakış açısını anlayabilmek adına, Suudi Arabistan SFDA yetkilileri tarafından organize edilen webinara katılım sağlandı. Prof. Saad bin Turki Al Khathlan tarafından bilgilendirme yapılan webinarda, SFDA Helal Merkezi'nin Helal kavramına ve Helal gıdaya olan bakış açısından bahsedilerek, ülkeye giriş yapacak ürünlerde aranacak Helal gerekliliklerinden kısaca bahsedildi.

14. Tüketicilerin Global Gıda Regülasyonları Hakkında Bilmesi Gerekenler

My Halal Kitchen kanalından Yvonne Maffei ile ropörtaj

Katılımcı: Rohaizad Hassan
Tarih: Ağustos 2021
Yıldız Holding Helal Endüstrisi uzmanı Rohaizad Hassan, bu ropörtajında Helal, Vejetaryen, Vegan ve Organik beslenmeyi seçen tüketicilere, bu beslenme türleri arasındaki farklılıklardan ve alkol de dahil olmak üzere bu kategorilerdeki regülatif gerekliliklerden bahsediyor.
Erişim için tıklayınız

15. WHBC2021 Webinar Series: Helal Endüstrisi Üzerinden Kaliteli İstihdam Ve Yetenek Yaratmak

Bu webinar'da aşağıdaki konu başlıkları ele alınarak değerlendirilmiştir;
  • Helal konusunda eğitim almış kalifiye adaylar için işveren havuzunun büyüklüğü
  • Ekonomik toparlanma sürecinde değişen iş yapış şekilleri ve belirli yeteneklere talebin artması
  • Helal konusunda gelişim için gerken kabiliyetler
  • Endüstrinin kıdemli oyuncuları tarafından aktarılan tecrübe ve bilgiler


Panele, aşağıda isimleri ve ünvanlarına yer verilen endüstri uzmanları konuşmacı olarak katılmıştır;
  • Rohaizad Hassan, Gıda Güvenliği & Savunması Direktörü, Gıda Güvenliği Kurulu Yıldız Holding, Türkiye
  • Nadia Abdul Aziz, WiLAT (Lojistik ve Taşımacılıkta Kadınlar) Başkanı, BAE
  • Muhammad Hafez Kamaruddin, Stratejiden Sorumlu Başkan Vekili, HRD Corp (Human Resource Development Corporation), Malezya
Bu oturumun moderatörlüğünü Norhariti Jalil (Malezya/ASEAN DinarStandard partneri) yapmıştır.

16. BRCGS Ambalaj Malzemeleri Standardı Versiyon 6 Eğitimi

Tarih: 21-22 Ekim 2021
Yer: Yıldız Holding Seminer Salonu, Çamlıca, Üsküdar, İstanbul
Katılımcılar: Numan Akkuş, Çağlar Kaya, fabrikalarımızın gıda güvenliği yöneticileri

Özenle ürettiğimiz ürünlerimizi ambalajladığımız ambalaj malzemelerinin, içine konan gıdayı dış etkenlerden koruması ve ambalaj malzemesinden gıdaya fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bir bulaşmanın olmaması gerekmektedir. Bu amaçla ambalaj malzemeleri tedarikçilerimizin seçiminde, kalite performanslarının takibinde, rutin olarak yapmakta olduğumuz denetlemelerimizde ve girdi kabul işlemlerimiz sırasında birçok prosedür uygulamakta ve analizler gerçekleştirmekteyiz.

Bu alandaki bilgilerimizi tazelemek üzere ambalaj malzemelerinin üretiminde gıda güvenliği yönüyle dikkat edilmesi gereken kuralları tanımlayan ve uluslararası kabul görmüş standartlardan biri olan BRCGS Ambalaj Malzemeleri Standardı eğitimini Holding fabrikalarımızdan ilgili yöneticilerimizin katılımı ile organize ettik. Hem eğitmenimizle hem de kendi aramızda uygulamalarımızı gözden geçirmek üzere bolca istişare etme fırsatı bulduk.

Eğitmen: Gıda Yüksek Mühendisi Asiye EFE
1. As the Food Safety Board, We Participated In the Makkah Halal Forum 2025

Date: 25-27 February 2025

The opening remarks for the Makkah Halal Forum (MHF) 2025 were delivered by Mr. Yousef Khalawi, the Secretary General of the Islamic Chamber of Commerce and Development (ICCD). This marks the official start of the conference program under the theme “Sustainable Development Through Halal.”

The Makkah Halal Forum (MHF) 2025, held from February 25th to 27th in Makkah, Saudi Arabia, under the patronage of His Excellency Dr. Majid Bin Abdullah Al-Qasabi, Minister of Commerce, is a premier global event aimed at shaping the future of the halal industry. Announced at www.makkahhalalforum.com, the forum brings together leaders, innovators, and experts to discuss sustainable development through halal practices. The event features a diverse program, including conference sessions, panel discussions, keynote speeches, master classes, round tables, and cooking shows, covering topics like halal food innovation, supply chain management, digital ecosystems, and global market challenges. Highlights include B2B meetings, a visit to an industrial city investment zone, and the launch of the Halal Awards, with notable speakers such as H.E. Prof. Dr. Koutoub Moustapha Sano and H.E. Mr. Haikal Hassan addressing sharia, sustainability, and economic growth. The forum fosters collaboration, showcases technological advancements like blockchain and AI, and aligns halal principles with sustainable development goals, offering a platform for global trade facilitation and industry advancement.

At the opening ceremony and appreciation dinner of the Makkah Halal Forum, we witnessed Pladis Global’s involvement being recognized which also attended by the Food Safety Board representative. The plaque was presented by HE Dr. Majid Abdullah, Minister of Commerce, to pladis representative Ali Masraie. As one of the captains of the industry with double-digit growth, pladis has been seen as a prominent market leader in many ways by the government and the industry.

2. We attended Makkah Halal Forum 2024 as Yildiz Holding Food Safety Board.

"A Grand Gathering Leading to Innovation and Collaboration in the Halal Industry"

Date: 23-25 January 2024

Makkah Halal Forum, of which we are a Platinum sponsor with pladis was a 3-day event that took place on 23-25 January 2024 for the first time, marking a new era in Halal events worldwide for 2024. The forum, held in Makkah, Saudi Arabia, showcased the finest in Halal services and products and offered workshops, discussion panels, and opportunities for partnerships and collaborations across multiple sectors. The event brought together exhibitors and speakers from around the world.

The forum was launched under the slogan “innovation in the halal industry”, under the patronage of HE Dr. Majid bin Abdullah Al Kassabi, Minister of Commerce of the Kingdom of Saudi Arabia. The event was organized by various chambers of commerce along with the Islamic Chamber for Halal Services (ICHS), in strategic partnership with the Saudi Standards, Metrology and Quality Organization, and the Saudi Food and Drug Authority. Active participation from countries such as Türkiye, Azerbaijan, Nigeria, Chad, Indonesia, Malaysia, Thailand, Brazil and Egypt, as well as the host country, reflects the diversity and richness of the global halal market.

At the Pladis booth, we were delighted to welcome many visitors, share information, and spread happiness by offering our top-of-the-line products, such as Ülker Biskrem, Godiva, McVities, and other products produced in Jeddah and Riyadh.

Serkan Taşkın, General Manager of pladis Saudi Arabia, Rohaizad Hassan, Director of Yıldız Holding Food Safety Board, and Ali Masraie, pladis HSEQ MENA Regional Leader, received the plaque of appreciation for our contribution to the event from HE Dr. Majid bin Abdullah Al Kassabi, Minister of Commerce of Saudi Arabia.

Yıldız Holding Gıda Güvenliği Kurulu Olarak Mekke Helal Forumu 2024’e katıldık

We attended Makkah Halal Forum 2024 as Yildiz Holding Food Safety Board

3. Webinar Halal - SFDA (Saudi Food and Drug Authority)
Date: 17 August 2021
Attendees: Rohaizad Hassan, Numan Akkuş, Çağlar Kaya
Speaker: Prof. Saad bin Turki Al Khathlan
Professor at the Faculty of Sharia Imam Muhammad bin Saud Islamic University Chairman of the Jurisprudence Committee at Saudi Halal Center

Content was for both general audience and industry experts:
- Anyone interested to learn Halal and learn to identify calamities in food
- Understand Halal from Saudi Arabia authority standpoint, thus helps the market expectation of KSA and GCC.

4. What Consumers Need to Know about Global Food Regulations

Interviewed by Yvonne Maffei - My Halal Kitchen with Rohaizad Hassan

Guest: Rohaizad Hassan
Date: August 2021
In this interview, Halal industry expert Rohaizad Hassan of Yildiz Holding explains the differences in regulations for things like alcohol and organic products and particular diets such as Halal, vegetarian and vegan food products.
Link

5. WHBC2021 Webinar Series: Creating Quality Employment and Talent Through Halal Industry

In this webinar, the following aspects have been addressed:
  • Large availability of employers in the Halal talent landscape.
  • Evolution of business model and specific skillsets in demand during the economic recovery.
  • Quality of skillset for Halal talent acquisition.
  • Knowledge and information imparted by industry veterans.


Panel of speakers comprise three honourable industry experts:
  • Mr Rohaizad Hassan, Food Safety Director, Food Safety Board Presidency Yildiz Holding A.S, Turkey
  • Ms Nadia Abdul Aziz, Chairperson, Women in Logistics and Transport (WiLAT), UAE
  • Mr Muhammad Hafez Kamaruddin, Acting Deputy Chief Strategy, HRD Corp - Human Resource Development Corporation (HRD Corp), Malaysia
This session moderated by Ms Norhariti Jalil, Partner, Malaysia/ASEAN Dinar Standard

6. BRCGS Packaging Materials Standard Version 6 Training

Date: 21-22 October 2021
Place: Yıldız Holding Seminar Hall, Çamlıca, Üsküdar, İstanbul
Participants: Numan Akkuş, Çağlar Kaya, food safety managers of our factories

Packaging materials in which we package our carefully produced products should protect the food from external factors. There should be no physical, chemical or microbiological contamination from the packaging material to the food. For this purpose, we implement many procedures and analyses in selecting our packaging materials suppliers, in the follow-up of quality performances, in our routine audits, and during our input acceptance processes.

In order to refresh our knowledge in this field, we organized the BRCGS Packaging Materials Standard training, which defines the rules to be considered in terms of food safety in the production of packaging materials and is one of the internationally accepted standards, with the participation of our relevant managers from our Holding factories. In addition, we have had the opportunity to consult extensively with both our instructor and ourselves to review our practices.

Trainer: Food Engineer MSc Asiye EFE